Bedankt voor jullie hulp!

De Serve the City-dag van zaterdag 2 november 2019 is een stralende dag geworden, ondanks het donkere herfstweer. Met zichtbaar plezier (en dat zie je op de foto’s!) gingen bijna zeventig vrijwilligers aan de slag voor stadsgenoten die wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken.

De vrijwilligers waren op tien plekken in de stad actief, zowel binnenshuis als buitenshuis. In de Leidse buurt, het centrum en Haarlem-Noord werden tuinen opgeruimd en opgeknapt. Een van de tuinen werd zelfs voor een deel bestraat om te zorgen dat de bewoonster er met haar scootmobiel weer gebruik van kan maken. In Schalkwijk werkten ook vrijwilligers in een tuin om die op te knappen. ’s Middags regende het niet meer, daardoor konden de vrijwilligers van het project in een verpleeghuis in het Centrum onder andere met de bewoners gaan wandelen.

In Heemstede en Schalkwijk werkten drie groepen binnenshuis: zij hebben de woonkamer van een oudere dame behangen, twee kinderkamers een make over gegeven en in een woning al het houtwerk geschilderd. In Velserbroek werden mensen met een verstandelijke beperking verwend met een handmassage of een gezichtsmasker.

In de Meerhoeve bakte een groep appeltaarten voor de bewoners en bij het inloophuis van het Leger des Heils konden bewoners en bezoekers genieten van versgebakken pannekoeken. In Velserbroek werd er ‘s middags ook nog gebowld met een groep bewoners uit een tehuis voor verstandelijk gehandicapten.

Al met al is het een prachtige dag geworden met veel aandacht voor elkaar en saamhorigheidsgevoel. Iedereen die hieraan heeft meegewerkt: heel hartelijk bedankt voor jullie geweldige inzet!

In maart is er weer een Serve the City-dag – mensen die ook weleens willen meewerken aan zo’n bijzondere dag worden van harte uitgenodigd zich dan aan te melden.

In Haarlem en omstreken wordt er twee keer per jaar een vrijwilligersdag van Serve the City georganiseerd, in samenwerking Stichting Present Haarlem.

Wilt u of wil jij ook weleens een stadsgenoot helpen die het niet gemakkelijk heeft, maar dan op een andere dag? Meld je dan aan (individueel of met een groep) bij Present Haarlem.

Serve the City 2019

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close