Bouw een minibibliotheek

Maak jouw buurt een stukje vrolijker met je eigen minibibliotheek! Voor een bedrag van 25 euro kun je zelf aan de slag met de bouwtekeningen. Vul het kastje met boeken en/of bijvoorbeeld puzzels en maak zo je buurtgenoten blij. 

Een minibieb is een plek waar buurtgenoten boeken kunnen uitwisselen. Een klein kastje in de voortuin, waar iedereen een boek kan “lenen” in ruil voor een ander boek dat wordt ingeleverd. Hierdoor wordt duurzaam (her)gebruik van boeken gestimuleerd. Bovendien komen buren zo makkelijk met elkaar in contact.

Wist je dat er al een hele hoop minibibliotheken zijn in Haarlem en omstreken? We hebben hier een overzicht gemaakt van de minibiebs die bij ons bekend zijn: https://bit.ly/MinibiebsHaarlem. Komt die van jou erbij?

Dankzij een sponsor kunnen we zeker zo’n 60 minibibliotheken in Haarlem en omgeving subsidiëren. Ga je aan de slag met dit bouwwerk, dan ontvang je bouwtekeningen, een handleiding en een boodschappenlijstje voor de bouwmarkt. De eigen bijdrage is 25 euro, en de rest van het bedrag wordt gesubsidieerd.

Er is ook gedacht aan mensen die niet zo technisch zijn, maar wel graag een bibliotheek zouden willen, en voor mensen die juist wel iets willen knutselen, maar geen plek hebben voor een minibibliotheek. Aan de slag? Laat het ons weten via info@cityshapers.nl

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close